ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na blagdan Sv. Jurja nebeskog zaštitnika naša župna zajednica misnim slavljima proslavila je našeg zaštitnika. Ljepo vrijeme pogodovalo je ljepom broju vjernika koji se se odazvali proslavi župnog patrona. Središnje misno slavlje predslavio je preč.Ivan Herceg dekan Štrigovskog dekanata uz suslavlje svećenika našeg dekanata i šire.

 

 

Preč. Ivan u svojoj homilji okupljeno je mnoštvo potaknuo na nasljedovanje primjera Sv. Jurja kako uvijek kako vjernici pozvani smo biti svjedoci Krista u svakidašnjem životu, čineći dobro na koje nas poziva Bog, a redovito  prema našoj braći i sestrama. Sveci su nama uzor i pokazuju primjer života u nasljedovanju Krista spasitelja čovjeka, a za to je potrebno osobno opredjeljenje, vjera i čvrsta nada, prožeta molitvom, upravo onako kako je to činio sv.Juraj.

 

Na kraju mise vlč. župnik  izrekao je zahvalu Trojedinom Bogu, našem župnom zaštitniku Sv. Jurju mučeniku, i Majci Božjoj Lauretanskoj na ovom današnjem danu.

„Ovaj dan biti će upisan zlatnim slovim po spomenu 240.god. od prvog slavlja euharistije na čast župnom patronu, u ovoj Božjoj kući (1778.-2018.).

U kanonskim vizitacijama spomije se da nakon što se zbog dotrajalosti stare crkve koja je bila udaljena svega 20. koraka od sadašnje, pristupilio gradnji, te da je upravo te davne 1778. godine ova crkva postala župnom crkvom“,  podsjetio  je župnik.

Posebna zahvala bila je upućena i umirovljenim svećenicima našeg dekanata, preč. Ivanu Kozjaka, vlč. Ivanu Novaku, vlč. Josipu Horvatu, mons. Leonaradu Logožaru na prisustvu i podršci  nama svećenicima.

Biranim rijećima župnik je izrekao zahvalu na prisustvu u ovoj svetoj misi gosp. Juraju Levačiću donatoru naše župe, te mu u ime svih prisutnih i u svoje osobno ime čestitao imendan, kao i svima koji danas  slavite svoga nebeskog zaštitnika želimo i molim puno zdravlja i Božjeg blagoslova.

Neka sv. Juraj bude za sve nas uzor, da sljedeći njegov primjer u nama  pobjedi dobro, a prevladamo zlo zajedničkim naporima uz pomoć Trojedinog Boga. Nakon završnog blagoslova svi prisutni pošli su u ophod oko glavnog  oltara, moleći se  Sv. Jurju.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow