ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U petak, 28.9.2018. naš je zbor sudjelovao na trodnevnici povodom svećeničkog ređenja našeg dosadašnjeg đakona Mire Denca iz Donje Voće. Zbor je najprije predvodio pjevanje na misnom slavlju u župnoj crkvi Sv. Martina. Svetu Misu je predvodio mons. Antun Perčić, uz suslavlje domaćeg župnika vlč. Marka Zadravca, našeg župnika vlč. Ivice Puškadije i susjednih svećenika.

 

Nakon mise je najprije muška vokalna skupina otpjevala dvije pjesme, a onda mješoviti zbor još šest pjesama. Prisutni svećenici i župljani su s pozornošću pratili naš kratki koncert koji smo s veseljem pripremili za ovu posebnu priliku, a na poziv upravo Mire Denca. Taj poziv nikako nismo mogli odbiti, jer ne dobije se prilika svaki dan da se bude dionikom ovakvog slavlja, tim više što Miru smatramo svojim članom i prijateljem.  Na kraju koncerta smo se zahvalili Miri na vremenu provedenom u našoj župi poklonivši mu obrednike koji će mu zasigurno biti svaki dan u ruci na njegovom novom putu.

Zbor je sudjelovao u ovom slavlju u skoro punom sastavu pod vodstvom našeg voditelja Milovana Horvata, a nedostajalo je samo nekoliko spriječenih pjevača zbog školskih ili poslovnih obveza, što dovoljno govori o tome koliko je ovaj događaj značio nama svima.

Nakon mise i koncerta bili smo gosti obitelji Denac u vatrogasnom domu na domjenku te se zajedno s domaćinima proveselili uz domaće jelo, piće i izvornu zagorsku glazbu.

 

 

 

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow