ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

11.11.2018. u Sisku je održana 15. državna smotra malih vokalnih sastava Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Na njoj je u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi u konkurenciji od ukupno pet sastava nastupila i naša muška vokalna skupina i osvojila brončanu plaketu. I sam plasman na ovu smotru je ogroman uspjeh za nas, jer je iz čitave Hrvatske nastupilo samo pet sastava u ovoj kategoriji. Mi smo predstavljali našu Međimursku županiju,a pravo nastupa smo stekli na smotri zborova u Svetoj Mariji ove godine odlukom selektora Roberta Homena (dirigenta HNK I. pl. Zajca u Rijeci).

 

Ovo je bio naš prvi nastup na državnoj razini i to u tako biranom društvu. Imali smo priliku čuti i vidjeti ono najbolje što u ovom vremenu nude mali vokalni sastavi. Glazbeni izričaj svake od ovih skupina je bio poseban prema repertoaru, načinu izvedbe, broju pjevača i iskustvu.

Moramo priznati da nije bilo lako pjevati u ovakvom društvu i pred ovakvim žirijem: dr.sc. Irena Miholić – Institut za etnologiju i folkloristiku, prof. Krunoslav Šokac – bivši član FA Lado i etnolog i Luka Vukšić – stalni dirigent Akademskog zbora „Ivan Goran Kovačić“.

Nama je prema mišljenju stručnog žirija pripala brončana plaketa čime smo mi izuzetno zadovoljni i daje nam priznanje za uloženi trud, volju i želju za pjevanjem pod budnim okom našeg voditelja Milovana Horvata. Na okruglom stolu svakom je voditelju bilo izneseno mišljenje članova stručnog žirija. Naglašene su posebnosti i prednosti svakog sastava, ali i dane smjernice za daljnji rad na kvaliteti izvedbe i odabiru repertoara.

Smotra se održala u Glazbenoj školi Frana Lhotke u prekrasnom akustičnom ambijentu bivše židovske sinagoge u Sisku, a domaćini su nam bile članice Vokalnog ansambla LIPE. Uz našu Mušku vokalnu skupinu Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu nastupili su još: ženski vokalni sastav KUD-a „Podravka“ Koprivnica (srebrna plaketa), Gospodnetić singers glazbenog kluba Lisinski iz Zagreba (zlatna plaketa), muška klapa „Kolapljani“ Sisak (zlatna plaketa) i ženski vokalni sastav „Kušlec“ iz Konjščine (srebrna plaketa).

Svaka pohvala još jednom našim pjevačima i voditelju Milovanu Horvatu.

Predsjednica Pjevačkog zbora Sveti Juraj na Bregu

Marta Lončar – Vinković

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 82