ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

U subotu 8.12. 2018. bile su održane dvije radionice za učenike prvih razreda naše župe. Radionicama je prisustvovalo 24 učenika. Radionice su vodile učiteljice Marta Lončar – Vinković i Lea Kos uz prisustvo župnika. Učenici su izrađivali božićna drvca i čestitke i bili vrlo marljivi i zadovoljni izrađenim. Vrijeme na radionicama je brzo prošlo, a od rada se i ogladnilo pa su djeca mogla  nešto pojesti i popiti u pauzi.

 

Druga radionica je održana 15. prosinca uoči treće adventske nedjelje koja je posvećena karitativnim djelatnostima. Stoga se naziva i nedjeljom Caritasa, a posebno se stavlja naglasak na obraćenje kroz zauzetu pomoć bližnjima. Tako je radionica bila posvećena upravo ovoj temi koja se željela aktualizirati kroz izradu Božićnih čestitki koje će djeca moći pokloniti svojim najbližima. Radionice su vodile Miljenka Novak i Irena Rešeta.

Materijal za radionice i okrijepu je osigurao naš župnik, vlč. Ivica Puškadija. Zahvaljujemo svima koji su dovezli djecu na radionice na taj način im omogućili da se međusobno zbliže i upoznaju s radom župe.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33