ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna kateheze ovaj tjedan subota 28.05. firmanici u 7.20. +++

28.08.2010. Godišnje proštenje Kraljici Mira u Zasadbregu

Misa započela u 11. sati, a misu predvodio naš župnik vlč. Ivica Puškadija uz suslavlje domećeg sina svećenika kapucina o. Nikole Novaka. Na samom početku župnik je blagoslovio obnovljeni kalež, koji je u cijelosti kao i misal kupljen novčanim sredstvima župljana filijale Zasadbrega! Pohvalio je župnik tu lijepu gestu jer time pokazujemo da je to za nas svetinja, ujedno narodna poslovica kaže: «da je Crkva ili Kapelica ogledalo sela ili mjesta».

Nadahnutu propovijed izrekao je o. Nikola želeći nam posvijestiti da smo Marijina djeca i da poput Marije trebamo biti ponizni službenici, Njoj se utječemo u svim svojim  poteškoćama, da nas nikada ne ostavi, već da nas nosi kao brižna Majka i pokazuje pravi put kojim nam je ići do Krista Gospodina! Nazivamo je i Nevjernija odvjetnice Hrvata jer mnoge Crkve i kapelice posvećene su upravo Njoj!

 

Na kraju mise naš župnik lijepim govorom izrekao je zahvalu dugogodišnjim zvonarima gosp. Veri i  gosp. Ivanu Novak iz Zasadbrega na požrtvovnom radu i ljubavi koju su uložili da bi Crkva bila uvijek pripremljena za Službu Božju. Tom prigodom za svoj rad zvonari su primili  i zahvalnica u ime Župe Sv. Juraj na Bregu.  Sami zvonari zbog zdravstvenih razloga, zahvalili su se na službi, te prepustili službu mlađima!

 

Crkveni odbor kapelice u Zasadbregu na sastanku održanom 06.08.2010. predložili su gosp. Mariju Nedeljko kao novu zvonaricu istoimene kapelice te glasanjem jednoglasno joj je dano povjerenje u vršenju te odgovorne službe na pomoć župniku u župljanima! Na kraju ove Mise i njoj je predan jedan mali znak pažnje za podršku, volju i ljubav u vršenju te službe.

Bogu hvala na lijepom vremenu, svim hodočasnicima koji su hodočastili u Zasadbreg!

Neka nas Nebeska Majka Kraljica Mira- čuva i brani!

 

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17