ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

28.08.2010. Godišnje proštenje Kraljici Mira u Zasadbregu

Misa započela u 11. sati, a misu predvodio naš župnik vlč. Ivica Puškadija uz suslavlje domećeg sina svećenika kapucina o. Nikole Novaka. Na samom početku župnik je blagoslovio obnovljeni kalež, koji je u cijelosti kao i misal kupljen novčanim sredstvima župljana filijale Zasadbrega! Pohvalio je župnik tu lijepu gestu jer time pokazujemo da je to za nas svetinja, ujedno narodna poslovica kaže: «da je Crkva ili Kapelica ogledalo sela ili mjesta».

Nadahnutu propovijed izrekao je o. Nikola želeći nam posvijestiti da smo Marijina djeca i da poput Marije trebamo biti ponizni službenici, Njoj se utječemo u svim svojim  poteškoćama, da nas nikada ne ostavi, već da nas nosi kao brižna Majka i pokazuje pravi put kojim nam je ići do Krista Gospodina! Nazivamo je i Nevjernija odvjetnice Hrvata jer mnoge Crkve i kapelice posvećene su upravo Njoj!

 

Na kraju mise naš župnik lijepim govorom izrekao je zahvalu dugogodišnjim zvonarima gosp. Veri i  gosp. Ivanu Novak iz Zasadbrega na požrtvovnom radu i ljubavi koju su uložili da bi Crkva bila uvijek pripremljena za Službu Božju. Tom prigodom za svoj rad zvonari su primili  i zahvalnica u ime Župe Sv. Juraj na Bregu.  Sami zvonari zbog zdravstvenih razloga, zahvalili su se na službi, te prepustili službu mlađima!

 

Crkveni odbor kapelice u Zasadbregu na sastanku održanom 06.08.2010. predložili su gosp. Mariju Nedeljko kao novu zvonaricu istoimene kapelice te glasanjem jednoglasno joj je dano povjerenje u vršenju te odgovorne službe na pomoć župniku u župljanima! Na kraju ove Mise i njoj je predan jedan mali znak pažnje za podršku, volju i ljubav u vršenju te službe.

Bogu hvala na lijepom vremenu, svim hodočasnicima koji su hodočastili u Zasadbreg!

Neka nas Nebeska Majka Kraljica Mira- čuva i brani!

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow