ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U četvrtak 20. lipnja 2019. godine proslavili smo Tijelovo, blagdan Tijela i Krvi Kristove, dan kad se posebno prisjećamo kako je Isus ustanovio euharistiju na Veliki četvrtak. To je svetkovina u kojoj razmišljamo o jednoj posebnosti kršćanske vjere: Bog se utjelovio. Zato je Isus Krist i pravi Bog i pravi čovjek koji je nakon utemeljenja euharistije svojom smrću uništio našu smrt, a svojim uskrsnućem obnovio naš život i tako pokazao svoju ljubav prema svakom čovjeku. Misno je slavlje predvodio naš župnik, vlč. Ivica Puškadija, a suslavio je mladomisnik, vlč. Dario Levanić. Okupio se lijepi broj vjernika koji su dali slavu Bogu. U svojoj je homiliji mladomisnik govorio o važnosti blagdana Tijelova rekavši kako je čovjeku za život potrebna hrana koja jača njegovo tijelo, a isto tako svim ljudima treba i duhovne hrane, a to je Tijelo Kristovo bez kojeg u svom životu samo padamo. Slaveći blagdan Tijelova, svi mi kršćani trebamo si posvijestiti kako je Isus Krist uvijek s nama, u sve dane, do svršetka svijeta. Nakon mise uslijedila je svečana zajednička procesija svih prisutnih vjernika u kojoj su sudjelovali članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lopatinec i Zasadbreg noseći Nebo nad Presvetim kojeg je nosio župnik i mladomisnik. Ispred Presvetog dostojanstveno su koračale ovogodišnje prvopričesnice i prvopričesnici, obučeni u bijele haljine posipajući latice ruža, ostavljajući tako trag kuda je sve prošao Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Procesija je prošla kroz četiri postaje: do pila sv. Antuna u Lopatincu, općine, župnog dvora i župne crkve na kojima se molilo da Bog zaštiti naša sela i gradove od gladi, kuge, rata, bolesti i svih drugih zala. Na svakoj se postaji čitala Riječ Božja nakon koje je župnik s Presvetim Oltarskim Sakramentom blagoslovio sve prisutne vjernike. Hvala od srca Trojedinom Bogu, Majci Božjoj Lauretanskoj, našem župniku i mladomisniku, župnom zboru i svim ostalim sudionicima na prelijepom slavlju blagdana Tijelova koje nam je svima putokaz da slijedimo Uskrsloga Gospodina Isusa Krista uvijek i svugdje.

Danijel Kralj

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 23