ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Farizej i carinik: dva stava, dva uvjerenja, dva načina: kako prije tako i danas. Stav farizeja je samozadovoljan jer je prema svom mišljenju ispunio sve što je trebalo ispuniti. Prema svojem uvjerenju, s pravom očekuje pohvalu i nagradu. Drugi, carinik, bez sumnje, čovjek s krivim ponašanjem, grešnik, "ne usudi se ni očiju podignuti..." Iako grešnik, kući, prema Isusovim riječima, odlazi opravdan, pomilovan. Zašto? Zato jer je ponizno priznao da je grešnik: "Bože, milostiv budi meni grešniku..." Nitko pred Bogom nije pravedan. Jedini put spasenja je put poniznosti.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow