ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Božji pogled iz dubine vječnosti, na tren koji živimo, prepun je milosrđa, dobrote i strpljivosti. To nam je objavljeno kao radosna vijest i bez te svjetlosti vjere ostali bi bez nade... Jer sve što postoji tek je“zrnce prašine” i “kaplja jutarnje rose”. Prolazio sam jučer starim stazama djetinjstva i ponovo si posvijestio kratkoću ljudskog života. Kao da je jučer bilo, prohujalo je četrdeset godina...

Zarasle su staze i vinogradi, otišli su toliki dragi ljudi stazom vječnosti, promijenile su se šume, kuće i putovi... Tuga mi je, poput tmurnog vremena, pritisnula dušu. Teško je prihvatiti smrt najdražih, gubitak je prevelik. Natrag više nema. Što nam ostaje? Vjera. Da, vjera je jedino svjetlo koje nam je darovano s visina, kojim možemo kročiti kroz pustinje i tmine života. Vjera je svjetlo koje otvara perspektivu budućnosti, rasvjetljuje noć, podiže iz prašine, budi nadu u nove susrete.

Bilo bi strašno kad bismo bili sami, ali nismo. Možda smo ponekad ostavljeni i neshvaćeni od bližnjih. Možda smo ponekad i mi ostavili bližnje, ali ipak, na sreću, nismo sami. Kakva je radost, što si Ti, Gospodine, uvijek uz nas. Rodio se za nas, živio za nas, uskrsnuo za nas, otišao pripraviti mjesto za nas! Tvoj milostivi pogled bdije nad svakim životom i Ti ljubiš svakoga čovjeka i pružaš nam priliku popraviti se, promijeniti se, spasiti se, doći Tebi u zagrljaj.

Tako si činio kroz vjekove, tako si učinio s Zakejem, čovjekom za kojega su mnogi mislili da je beznadni slučaj, tako činiš sa mnom i sa svakim čovjekom koji te iskrena srca zazove, podigne ruke i srce prema tebi. Zakeju si rekao: ”Danas je došlo spasenje ovoj kući jer i on je sin Abrahamov. Ta Sin Čovječji dođe potražiti i spasiti izgubljeno.” Tvoja ga je ljubav promijenila...To danas po svjetlu vjere, u svojoj Crkvi želiš reći meni i svakom čovjeku koji ti otvori svoju dušu. Ne oklijevajte obratiti se svjetlu istinskom, Isusu. On nije odustao od tebe. On te ljubi i prašta ti. On iz dubine želi tvoje spasenje. ”Vječna je ljubav njegova”, a mi smo tek dašak...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow