ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Dana 26.09.2010. u goste na Nedjeljnu Sv. Misu u 10.30. došle su nam Sestre Služavke Malog Isusa iz Zagreba. Misu je predvodio naš župnik, a sestre su na Misi čitale Božju Riječ, pjevale psalam, te pjesme za vrijeme pričesti, a na kraju mise predstavile su nam se  kandidatica, postulantica i sestra koja ima privremene zavjete.

 

Ukratko su ispričale kako su se odazvale na Božji poziv kojeg su osluškivale, svoju odluku nasljedovanja, a koja nije bila laka u ovom vremenu sekularizma i materijalizma od mnogih strana ismijana, i na kraju radost što se žele potpuno Bogu posvetiti i postati sestre redovnice.

U zajedništvu sa svojim sestrama bila je i sestra provincijalka s. Katarina Penić-Sirak koja je na kraju mise pozdravila župnu zajednicu i župnika. Ujedno pohvalila je sestra provincijalka rad i životnost župe po programima koji se redovito odvijaju kroz tjedan  u župi, naglasivši da se vidi i osjeti da župa aktivno živi svoju vjeru. Župnik je poklonio s. Katarini sliku naše Majke Božje Lauretanske koju je izradila Zajednica Mladih naše župe.

Nakon Mise sestre su bile pozvane na ručak kod župnika, da bi u 15.00. sati imale predstavljanje svoje Družbe koja ove godine slavi 120.god. od dolaska u Sarajevo. Saznali smo povijest družbe, njihov rad u današnjem vremenu te radost kojim su sestre oduševljeno posvjedočile svoje zvanje.

Na kraju programa naše Zajednica Mladih predstavila  je sestrama našu župu, da bi nakon toga svi zajedno pjevali himnu Majci Božjoj Lauretanskoj, i molitvu njoj posvećenoj. Potom je slijedilo zajedničko fotografiranje prvopričesnika i firmanika sa Sestrama.

Za sve nas ovaj dan će biti duboko urezan u naše pamćenje po tome što smo imali mogućnost upoznati Sestre Redovnice, njihov život i rad, i radost svjedočenja!

Daj Bože da iz naše župe Bog pozove djevojke koje će slijediti Isusa u Redovničkom pozivu.

 

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50