ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Dragi župljani, bliži nam se najveći kršćanski blagdan – Uskrs, kada radosna srca slavimo pobjedu našega Gospodina nad grijehom, nad smrću.

Da bi radost bila potpuna i sveobuhvatna, pozivamo vas da nam se pridružite u akciji sakupljanja namirnica svih vrsta:

Više...

„Budite kao djeca“ rekao je naš Spasitelj Isus, koji je u ovaj svijet došao kao siromašno  dijete ali u obiteljsku sigurnost i ljubav. U toj slici Bog pokazuje u kakvom ozračju dijete treba rasti . . .

 

Caritas Varaždinske biskupije pomaže obitelji sa više djece, te takvim obiteljima upravo je potreban osječaj blizine i pomoći, te naše krščanske solidarnosti.

Unesimo radosti u život ove djece, izmamimo osmijeh na njihova lica te se uključimo u akciju „Djeca djeci“ u kojoj skupljamo dječju odjeću i obuću, higijenske potrepštine, igračke, slikovnice i pribor za crtanje. . .

Više...

Zakoračili smo u Korizmu, u vrijeme koje je na poseban način obilježeno
pokorom, postom, pojačanom molitvom i djelatnom ljubavlju.

Upravo u tom sebedarju drugome najviše se približavamo Isusu, jer poznajući
ludost križa koja zapravo postaje blagoslov, prihvaćamo kao vjernici naš osobni
Veliki petak u vjeri da se jedino iz sjemena Velikog petka rađa Uskrs. I to je
blagoslov.

Više...

Voditelji i suradnici župnih Caritasa Varaždinske biskupije okupili su se u subotu 22. siječnja u Varaždinu na redovitom godišnjem susretu na kojem su izvijestili o svom radu u protekloj godini.

Susret je započeo misnim slavljem koje je u katedrali Uznesenja BDM predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, u zajedništvu s predsjednikom Biskupijskog Caritasa generalnim vikarom mons. Ivanom Godinom i nekoliko župnika koji su predsjednici župnih Caritasa. Okupilo se stotinjak voditelja i volontera župnih Caritasa te djelatnika Biskupijskog Caritasa na čelu s ravnateljem mr. Antom Šolom.

Više...

CARITAS

ŽUPE SVETI JURAJ NA BREGU

 

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2010. GODINU

 

Caritas Župe Sveti Juraj na Bregu već sedmu godinu djeluje vrlo uspješno.

Tijekom godine svake prve srijede u mjesecu održavaju se sastanci naših članova, gdje se nakon molitve razmatraju slučajevi kojima je najpotrebnija pomoć, te načini i mogućnosti za pružanje pomoći.

Akcije u Župi kroz 2010. godinu:

Više...

O B A V I J E S T I

 

Svaki prvi utorak od 08.00 do 10.00 sati u prostoriji Caritasa bit će mjerenja tlaka i šećera u krvi.

 

Svake prve srijede u prostorijama mjesnog odbora u Zasadbregu od 08.00 do 10.00 sati bit mjerenje tlaka i šećera u krvi

 

Cijenjenim župljanima koji žele donirati odjevne predmete za Caritas!

Više...

CARITAS ŽUPE

SVETI JURAJ NA BREGU

 

IZVJEŠĆE O RADU ZA 2009. GODINU

 

Caritas Župe Sveti Juraj na Bregu već šestu godinu djeluje vrlo uspješno.

Tijekom godine svake prve srijede u mjesecu održavaju se sastanci naših članova, gdje se nakon molitve razmatraju slučajevi kojima je najpotrebnija pomoć, te načini i mogućnosti za pružanje pomoći.

Akcije u Župi kroz 2009. godinu:

-    veljača: proštenje u čast sv. Valentinu – prodaja kolača i ručnih radova

-    ožujak/travanj:  u korizmi prodaja maslinovih grančica za Cvjetnu nedjelju, prije Uskrsa organizira se podjela paketa najpotrebnijima te za proštenje u čast sv. Juraja – prodaja kolača i ručnih radova.

Više...

CARITAS

ŽUPE SVETI JURAJ NA BREGU

Krajem 2003. godine tadašnji župnik Ivan Kozjak i Marija Marciuš pokrenuli su inicijativu za osnivanjem župnog Caritasa. Uskoro se okupilo nekoliko entuzijasta i Caritas je počeo s radom prije Božića i prije nego je i službeno bio oformljen.

Prva akcija Caritasa bila je podjela skromnih darova povodom Božića bolesnoj djeci još iste godine. Obzirom da smo raspolagali sa vrlo malim sredstvima, samo prihod od nedjelje caritasa, i nismo imali nikakvog iskustva u radu Caritasa  ipak smo uspjeli bar na kratko izmamiti osmjehe na lica šestero djece i njihovih obitelji. Taj prvi susret s potrebnima, s onima koji su u nevolji i radost na njihovim licima što se ipak i njih netko sjetio, bio je veliki poticaj za nastavak rada.

U veljači 2004. službeno smo dobili odobrenje za rad, tj. rješenje kojim je Biskupija Varaždinska oformila Caritas župe Sveti Juraj na Bregu. Na početku službenog rada Caritas naše župe broji već dvadesetak članova, od kojih je većina i danas aktivna.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6