ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Mojsije za vrijeme bitke s Amalečanima drži ruke dignute prema nebu i moli. Dok moli, dok su ruke uzdignute, njegov narod pobjeđuje. I udovica iz evanđelja ima uzdignute ruke i srce i uspijeva dobiti nepravednog suca da je obrani. Velika je snaga istinske  molitve. Podigni ruke Gospodinu i zavapi jer on će te poslušati i uslišati.Moli, moli i radi!

Sretni su oni koji zahvaljuju

U prvom  čitanju  pred očima nam je  Naaman Sirac, gubavac, koji je na riječ proroka Elizeja, nakon što se sedam puta okupao u Jordanu, vjerom ozdravio. Nije ga ozdravio Jordan, nego vjera u Gospodina, po riječi proroka Elizeja. Činilo mu se nelogično kupati se sedam puta u Jordanu, ali ipak je poslušao i ozdravio... Isusa susreće sedam gubavaca. I oni su morali čuti za Isusa. O njemu su svi pričali. Odmah su odlučili iskoristiti priliku i mole ga neka ih ozdravi. Vjera je tu. Isus iz ozdravlja, pokazujući sućut i snagu koju nosi u sebi. Samo se jedan vratio zahvaliti, uz to Samarijanac. On je shvatio koliko je dobio. Dobio je novu priliku za život. Jedini ispravan odgovor na to je zahvalnost. Stav zahvalnosti u životu pokazuje čovjeka koji stoji na nogama i otvorenih je očiju usred života. Tko dobro vidi uočit će potrebu zahvaljivanja. Toliko smo primili i imamo, a često jadikujemo i nismo zahvalni. Nezahvalnošću žalostimo Gospodina koji se brine za nas i toliko nam daruje, a ujedno i svoj život činimo manje ispunjenim, jer nezadovoljstvo nikoga nije usrećilo. Sretni su oni koji znaju zahvaliti.

Važnost vjere

Velika je snaga vjere kad je već vjera veličine gorušičinog zrna dovoljna za “brda premiještati”. Apostoli su ga tražili neka im umnoži vjeru, a on im pred oči stavlja krhkost njihove vjere. Bila je u tom trenu manja od zrna gorušice. Ipak zrno gorušice u sebi krije čudesnu mogućnost rasta, dinamiku života. Upravo je tako i s vjerom. Ako je i jako mala, uz pomoć Božju može narasti do neslućenih razmjera. Trebalo je još trpljenja, umiranja sebi i svojim krivim očekivanjima, da bi vjera apostola, nošena ljubavlju, donijela plod, dar vlastitog života apostola, za Krista. Trebalo je rasti, ali zrno vjere, zalijevano molitvom i Isusovim Duhom postalo je prekrasno stablo s dobrim plodovima.

Isus nam ne želi zatvoriti put. On i od našeg malo može učiniti puno. Molimo ga i mi da nam umnoži vjeru, oslonimo se na njega i naći ćemo put.

 

26. nedjelja kroz godinu

Isus nam donosi prispodobu o Lazaru i bogatašu. Bogataš i Lazar, dva svijeta, dvije priče, dva načina života. Priča o uspjehu i obilju s jedne strane, a s druge strane siromaštvo, glad, bolest -ljudski gledajući neuspjeh. Jedan su drugome, iako tako različiti, bili prilika koju je trebalo ugrabiti. Bogataš je mogao činiti dobro, nahraniti ga i poviti mu rane, a Lazar je mogao proći puno bezbolnije kroz svoj život. Život je kratak i prilike treba koristiti jer ne znamo koliko nam vremena još ostaje. Ne daj Bože da se ikome dogodi obrat kakav se dogodio bogatašu koji je tek u paklu uočio Lazara i tada on tražio pomoć. Nažalost, više nije bilo pomoći. Zato, budimo budni dok imamo vremena!

"Jutrom nas nasiti smilovanjem svojim da kličemo i da se veselimo u sve dane" jer inače ćemo ostati gladni usprkos kruha i novca i svega materijalnog blagostanja. " Nauči nas dane naše brojiti da steknemo mudro srce..." jer čemo u suprotnom ostati prazni i hladni pa makar stekli svo bogatstvo svijeta. Otvori naše srce i ruke za potrebne i tako ćemo postići sve što nam je potrebno. Neka tvojom mudrošću zemaljskom prašinom postignemo vječnost.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow