ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Više...

RIMOKATOLIČKA ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

40311 Lopatinec, Pleškovec 29

n.r. vlč. Puškadija Ivice

 

PREDMET:  RESUME DOGAĐANJA NA GRADILIŠTU REKONSTRUKCIJE CRKVE SV. JURAJ NA BREGU (III FAZA ) TIJEKOM 2009. GODINE

 

Župna crkva Svetog Jurja na Bregu smještena je u sjeverozapadnom dijelu Međimurske županije, a sa svojim okolnim cinktorom spada u najvrjednije spomenike kulture i barokne graditeljske baštine. Dana 4. lipnja 2008. godine dogodilo se urušavanje crkve.

Više...

Ciglica za obnovu crkve

Datum 04.06.2008. godine svakome od nas duboko je urezan i pohranjen u biće, u srce. To je nažalost datum urušavanja naše crkve. Naša je zadaća da je obnovimo. Radovi su započeli. Svima nam je stalo da vratimo crkvi njezin prvobitni sjaj. Sve ono što se do sada činilo od neprocjenjive je vrijednosti. Svaki i najmanji dar ogroman je ukoliko je darivan s ljubavlju. Uostalom, znamo kroz povijest da su se crkve gradile na velikim obećanjima bogatih, i na malim milodarima siromašnih.

Više...

 

 

RIMOKATOLIČKA ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

40311 Lopatinec, Pleškovec 29

n.r. župnika Ivice Puškadija

PREDMET: DOPIS O AKTUALNIM DOGAĐANJIMA NA GRADILIŠTU REKONSTRUKCIJE CRKVE SV. JURAJ NA BREGU – III FAZA

Na župnoj crkvi Svetog Jurja na Bregu u tijeku je završetak 1. faze kaskadnog zidanja zvonika.

 

Kao što je bilo predviđeno zazidano je 11,0 m visine tornja nakon čega ćemo čekati slijeganja strukture ziđa, da bi se izvelo kvalitetno sidrenje, te injektiranje starog i novog ziđa.

Više...

 

RIMOKATOLIČKA ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

40311 Lopatinec, Pleškovec 29

PREDMET: DOPIS O AKTUALNIM DOGAĐANJIMA NA GRADILIŠTU REKONSTRUKCIJE CRKVE SV. JURAJ NA BREGU – III FAZA

Tekst:

 

Na župnoj crkvi Svetog Jurja na Bregu u tijeku je rekonstrukcija, definirana kao 3. faza radova(nakon 1. i 2.-ge – raščišćavanje i konzervacija). Rekonstrukcija crkve podrazumijeva ponovnu izgradnju srušenih dijelova na način i s materijalima koji u potpunosti odgovaraju izvorniku.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 20