ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Na blagdan sv. Lucije, predani pokloni djeci bez roditeljske skrbi, a o kojima brinu Sestre karmeličanke Božanskog srca Isusova na Vrhovcu. Naime već dugi niz godina zajedno Župni caritas i Djećji vrtići Žibeki iz Brezja i Dječji vrtić Jurovska pćelica iz Lopatinca, kao i ljudi dobre volje u adventu prikupljaju poklone dječje igraćke, odjeću, slatkiše da bi djeci bez roditeljske skrbi Božić bio blagdan radosti sa osmjehom na licu.

U znah zahvalnosti voditeljica Kuće sv.Terezije s. Marija Antonija Vidović predala je župniku vlč. Ivici zahvalnice i mali znak pažnje Djećjim vrtićima, preporučajući se i za ubuduće. U prisustvu voditeljice kuće bila je i naša župljanka s. Josipa Šprajc koja nam je pomogla oko prijenosa poklona, i primila novčani dar od župljana u akciji Za Misije u Africi.

 

 

Hvala roditeljima, djeci i tetama u vrtićima koji su se tako ljepo uključili! Neka vas Bog blagoslovi i čuva!

Hvala svima i svakome koji ste se uključili i ove godine u plemenitu akciju "Djeca djeci" i neka Vam Isus koji dolazi donese radost i mir u srcima vašim.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow