ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Uvečer sedamnaestog siječnja dvorana našeg Pastoralnog centra bila je dupkom puna i tražilo se mjesto više. Te smo večeri imali zadovoljstvo ugostiti Ivicu i Biljanu. Dvoje vedrih Slavonaca iz Osijeka. To dvoje hodočasnika - kako sami sebe nazivaju, ispričali su nam dogodovštine s puta i predstavili svoju knjigu "Camino od Osijeka do Santiago de Compostele".

Nebrojeni susreti, nevjerojatne životne priče, žuljevi i više od 3300 kilometara ljubavi i zahvalnosti dogodilo se u 111 dana.

Knjiga koju su nam predstavili posebna je iz više razloga. Sadrži više od 400 stranica, mnoštvo prekrasnih fotografija. Autori su je izdali u vlastitoj nakladi, a i čitavi projekt, od pripreme do tiska, potpisuju upravo oni sami.

Središnja rečenica knjige je: „Gdje zakaže čovjek, neće zakazati Bog“. Primjerima s puta posvjedočili su nam da je doista tako i bilo. „Nailazili smo na velike prepreke, imali kojekakve probleme, no uvijek smo, uz pomoć Božje providnosti i izuzetnih ljudi, koje smo sretali, a zvali smo ih našim anđelima, pronašli pravi put“ - kazala je Biljana.

Zanimljivo je kako je knjiga pisana iz dva kuta. Svaki od autora opisuje pojedinu etapu puta iz svog kuta. Ivica donosi više tehničkih podataka i kronološki opisuje put, a  Biljana kao lirska duša, opisuje ljude koje su susretali, kao i anegdote koje su im obilježile hodočašće.

„Doživjeli smo divne trenutke, ali i razočaranja. Primjerice, jedan svećenik rekao nam je kako nema mjesta za nas, no ubrzo potom doživjeli smo providnost na djelu, u susretu s potpuno nepoznatim ljudima. Ljudima koji su nam ponudili besplatan smještaj i hranu. Naime, uvijek bi se pronašla neka dobra duša koja  bi nam pomogla“ - rekao je Ivica.

Posjetitelji predstavljanja knjige bili su oduševljeni svjedočanstvom. Na trenutke dvoranom se prosuo smijeh, a bila je primijećena i pokoja suza. Bila je to divna večer obilježena dragim ljudima i prekrasnim svjedočanstvom o traženju istine na vlastitom putu života.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29