ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna Tribina utorkom 07.12.u 18.00. Pastoralni centar, a gost večeri Zlatko Krznarić,dobro došli +++

Na Veliku subotu ujutro uz sve epidemiološke mjere blagoslovljena je uskrsna pisanica. Obred blagoslova obavio je vlč.župnik uz prisustvo Općinskog načelnika, te bližih suradnika župe, kao i inicijatora Josipa Novaka sa svojom obitelji,  kao i predstavnika KUU-u Zasadbreg u narodnim nošnjama.

Dugogodišnjom plodnom  suradnjom realiziran je projekt Općine i Župe te je postavljena uskrsna pisanica ispred zgrade Općine. Želja nam je da se i mi uključimo poput mnogih drugih mjesta širom Hrvatske u taj projekt i da predstavimo na ovaj način naš „brežni kraj“.

U sredini dominira najprepoznatljivija vizura, orjentir Međimurja, župna crkva i zaštitnik sv. Juraj mučenik kao i  naši lijepi bregi, vinogradi i klijeti,  voćnjaci, potočići, šume i polja, te vrijedni međimurci  koji obrađuju majku zemljicu koju im je Bog dao.

Ideja se rodila od mještanina  Josipa Novaka iz Frkanovca koji je sam izradio i oblikovao pisanicu, dok su oslik izradili naivni umjetnici našeg kraja. Vrijednost radova je u iznosu od 5.000,00 kn te je pokriveno zajedničkim sredstvima Općine i Župe!

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa svim mještanima i župljanima darovano je uskrsna pisanica, znak novog života.

 

Svim ljudima dobre volje, našim  mještanima i župljanima  želimo sretan Uskrs!

Načelnik Općine

i

Župnik

 

 

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow