ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

 

 

U subotu 16. ožujka održana je već tradicionalna pobožnost križnoga puta na otvorenom, koju ova župa njeguje već sedmu godinu. Pod geslom: „Obrati se i vjeruj evanđelju!“ Nakon misnoga slavlja u 7.30 sati koje je predvodio župnik, vlč. Ivica Puškadija započeli smo križni put izmolivši prvu postaju u župnoj crkvi. Otvorena srca krenuli smo na višesatni hod od 25km po svim selima naše župe.

 

 

Dostojanstveno u tišini i molitvi na svakoj smo postaji razmatrali muku i smrt koju je Spasitelj naš, Isus Krist podnio za svakoga od nas. U pobožnosti je sudjelovalo oko 250 vjernika iz naše, ali i ostalih župa. Posebno smo molili za naše mlade, krizmanike i prvopričesnike koji se ove godine pripremaju za primanje sakramenata. Sjetili smo se i naših najbližih, osobito bolesnih i onih koji trpe u različitim poteškoćama, kako materijalnim tako i duhovnim. Zahvaljujući spremnosti i žrtvi dobrih ljudi koji su odvojili svoje vrijeme kod svake postaje mogli smo se okrijepiti čajem, sokovima i kolačima.

Pobožnost križnoga puta završila je u župnoj crkvi u kojoj su izmoljene posljednje dvije postaje. Na samome kraju župnik je uputio prigodnu riječ zahvale svima onima koji su sudjelovali u organizaciji i koji su svojim dolaskom doprinjeli zajedništvu i duhovnom rastu naše župne zajednice.

Slavlja Prve svete pričesti i Svete Potvrde 2024. godine

Slavlje Prve svete pričesti u našoj župi bit će 12. svibnja 2024. godine, u 10.30 sati.


 

Slavlje Svete Potvrde bit će na svetkovinu Pedesetnice – Duhova, 19. svibnja 2024. godine u 11.00 sati.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow